vineri, 30 ianuarie 2009

Mai aveţi încredere?

În mai toate sondajele de opinie româneşti, în care întrebarea era “în cine aveţi cea mai mare încredere?”, pe primele locuri se situau Biserica, Armata şi Presa. Armata, aşadar, era un factor principal de încredere pentru românii, care, de-abia ieşiţi de sub comunism şi democraţie originală, dădeau cu ochii mijiţi de soarele cald şi luminos al capitalismului european. Când colo, printre crize cămătăreşti, gafe ebocale şi răpiri magdiene, românul află că dintr-un depozit al armatei s-au furat zeci de pistoale mitralieră.
De posibilele scenarii sunteţi sătui, fiind amplu disecate de mai toate ziarele şi posturile de televiziune, aşa că eu pun altă problemă: cum este posibil să nu se ştie când s-a întâmplat şi nici măcar câte arme s-au ciordit. Nimeni nu avea inventarul puştilor? Nici seriile? Cei plătiţi cu bani grei care, deh, se “justifică” ţinând cont de responsabilitate, chiar habar nu au? Domnilor generali, colonei, traşi la patru ace când e vorba de vreo paradă, chiar nu ştiţi? Unde eşti tu Ceauşescu? Pe vremea ta nu mişca nici musca într-o cazarmă militară. După trageri se adunau toate tuburile de prin tufe, iar dacă nu erau găsite, băgau soldaţii la târâşuri şi salturi înainte până se răhăţeau cartuşe. Acum? Aflu că există cazarme păzite de firme private de pază... Cum? Ei bine aşa: Soldaţii noştri sunt păziţi de firme de pază... :)))))))
Mai aveţi încredere?

Un comentariu:

  1. Sunt de acord cu tine, e penibila faza asta, cum ca nimeni nu ar avea inventarul clar de acolo. Mai tragic/comic este ca ajungem sa dea statul bani la firme private detinute de X si Y, probabil parlamentari sau neamurile acestora, pentru paza unitatilor militare. Asa a fost si cu trupele Antitero de la SRI pentru paza aeroporturilor... s-a trecut pe firma privata (capusa).

    RăspundețiȘtergere