joi, 9 octombrie 2008

Mai sondăm cinci minute şi plecăm acasă

Potrivit unui studiu salarial, realizat de Mercer, una dintre cele mai mari companii de consultanţă în resurse umane la nivel global şi citat de HotNews. Angajaţii din companiile private din Bucureşti şi Ilfov au un salariu mediu brut lunar de 1.450 de euro. La nivel de ţară, salariul mediu lunar net al angajaţilor din eşantionul analizat de studiul Mercer este de 1.000 de euro. Însă în condiţiile în care majoritatea companiilor acordă bonusuri şi beneficii angajaţilor, veniturile lunare pot fi cu mult mai mari.

Unde aţi făcut sondajul, fraţilor? Ce eşantion aţi chestionat? Salariu mediu net de 1000 de euro pe ţară în sector privat? Mie unul nu-mi vine să cred.
Ce ţi-e şi cu sondajele şi statisticile astea. Haideţi să vă dau un exemplu. În urma unui sondaj de opinie, s-a ajuns la concluzia că cel mai periculos loc este patul. De ce? Una din întrebări era: „Care credeţi că este locul unde mor cei mai mulţi oameni? Cele mai multe răspunsuri au fost „în pat”. Concluzia: cel mai periculos loc este patul. Corect?
Sau... Potrivit statisticilor, în România fiecare persoană consumă 10 kg de carne de porc pe lună. Asta înseamnă ca e bine. Statistic. Vă spun eu ce înseamna... Jumătate consumă 20 de kg pe lună, iar ceilalţi nici un gram. Cam aşa stă treaba şi cu salariile.
Mai sondăm cinci minute şi plecăm acasă.

Un comentariu:

  1. foarte tare! postul asta e foarte adevarat, adica ce spui tu, ca in statistici nu ma incred deloc!

    RăspundețiȘtergere